Indi Nr.23

19.03.2009 14:23

  INDI a IOMTT

Do světa se vydá i další náš pilot, Michal Dokoupil, alias INDI 23. Jeho disciplinou, je hlavně Road Racing, tedy závody na přírodních okruzích. V Hořicích složil maturitu a s tímto vysvědčením jel na ostrov Man, kde bude skládat doktorát.

 Nebylo hodně našich jezdců, kteří jeli tuto bájnou trať. Trať,která nahání hrůzu a strach, která ale skýtá to, co jezdci vyhledávají.

Doba, kdy tam jezdily naše ikony, jako Havel, Šťastný, Parus, je pryč. Pak se tam vydal dobrodruh Petec Hlavatka, ale domů se již nevrátil..

 Pak dlouhé roky nikdo, až nyní Indian. Malej kluk, ale s velkým motorkářským srdcem. Když jsem psával o Venoušku Parusovi, tak jsem psal Malý Velký Muž. Myslím, se to hodí i k Michalovi. Je ctižádostivý a cílevědomý. Myslím,že až se vrátí, bude teprve jeho čin doceněn.

 Vím, jak poctivě se připravuje, jak vážně svůj start na IOMTT bere. Ne, to není stavění jeho osoby na nějaké výsluní, on prostě takový je. Na druhou stranu, je to velice přátelský a srdečný člověk,možná i citově emotivní. Má rád kolem sebe lidi, o které se může vždy opřít.Nehraje si na žádného „mistra světa“ , i když jeho přípravy jsou již z kategorie profesionála.

Nejenom,že bude on sám důkladně připraven, ale má na to i novou mašinu.Jeho Yamahu jsme mohli vidět na výstavě v Praze a máme tu čet ji uvidět i v Hořicích na závodech. Indi si na ostro vyzkouší co v ní je a pak už bude čekat letadlo a trajekt na cestu do ráje.

Osobně si prohlédl celou trať na Manu a už tak si získala jeho respekt. Jsou tam zatraceně krutý místa.Nedávno mi poslal mail a tam psal, že až bude na startu, bude mimo jiné myslet i na Hořice.

 Když si otevřete websites iomtt.com, tedy webové stránky TT Man, tak v odkazu news, se dočtete,že na letošní TT budou startovat hned dva noví piloti. Kromě našeho Indiho i nám dobře známý Penz, tedy Rico Penzkofer. U obou je v textu zmíněno o jejich úspěchu právě na naší trati.

Chci touto písemnou formou popřát oběma klukům hodně zdaru. Maximum zážitků. A tobě Michale, přeju za nás všechny Hořičáky, úspěch. Hlavně prosím,nebuď přemotivovaný, i když vím, že to bude hodně těžké.Palce ti jistě budou držet i tvoji soupeři z český silnice.Už teď se těším, až se vrátíš a dáš nám nějakej pořádnej report.

 Tak hodně zdaru INDI a buď pyšnej, že tam budeš nejenom za sebe,za tvůj tým,  za Hořice, ale za celou republiku. Drž tu naši vlajku pevně v ruce.

 

 

MOTODROMY

V této rubrice nejsou žádné články.

CZECH LEGENDS

V této rubrice nejsou žádné články.

Kontakt

Larry
Hořice
777292291 ladounek.hc@seznam.cz